Voorbereiden van ondersteunende begeleiding en zorg

Startdatum:

16 september 2024

Locatie:

Utrecht

Toelating:

zij-instroom, Helpende niv.2

Duur:

2 Maanden

Investering:

565

Beschrijving

Met het behalen van dit certificaat (C0079) ben je in staat om ondersteunende werkzaamheden voor te bereiden en te evalueren. Ook kun je als beroepsbeoefenaar eenvoudige administratieve werkzaamheden uitvoeren en assisteren bij voorraadbeheer. Deze werkzaamheden zijn een onmisbare schakel in de zorg voor een cliënt of bewoner. Met het certificaat ben je breder inzetbaar en in staat om het werk van Verzorgenden IG te ontlasten.

Toelatingseisen:

  • Je hebt een diploma Helpende niveau 2 (of een vergelijkbaar diploma)
  • Je hebt een SBB erkend leerwerkplek;
  • Je werkt minstens zestien uur per week in de zorg;
  • Je krijgt begeleiding in de praktijk van een werkbegeleider;
  • Je beheerst de Nederlandse taal.

Duur:

  • 4 lesdagen van 7 uren

Kosten:

€ 565,-.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Voorbereiden van ondersteunende begeleiding en zorg” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp bij studiekeuze?

Twijfel jij of deze studie bij je past? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Meest gestelde vragen

SVOZ biedt diverse verkorte BBL-opleidingen, van basiszorg tot gespecialiseerde trajecten, die je modulair en flexibel kunt volgen.

Onze BBL-opleidingen zijn ontworpen om klassikaal leren te combineren met werken in de praktijk, waarbij de nadruk ligt op de integratie van theorie en praktijkervaring.

Ja, al onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en zijn NRTO en CZO geaccrediteerd. Zo voldoen we aan de hoogste kwaliteitsstandaarden in de markt.

Zeker, onze flexibele leerroutes en verkorte opleidingen zijn speciaal ontworpen voor drukbezette professionals.

Ja, we bieden diverse specialistische opleidingen aan via onze Zorgacademie, gericht op bijvoorbeeld verdieping en leiderschapsontwikkeling in de zorg.

Bij SVOZ waarderen we je bestaande competenties en kwalificaties. We bieden de mogelijkheid tot erkenning van eerder verworven kennis, wat kan leiden tot vrijstellingen in onze opleidingen.

Absoluut, wij bieden individuele begeleiding om ervoor te zorgen dat je opleiding is afgestemd op je persoonlijke leerbehoeften en doelen.


Onze opleidingen zijn gericht op het verbreden van je vaardigheden en kennis, waardoor je je kunt ontwikkelen en specialiseren in verschillende aspecten van de zorg.

Onze opleidingen zijn ontworpen met flexibiliteit in gedachten, zodat je kunt studeren op tijden die het beste passen bij jouw levensstijl en werkverplichtingen.

Ja, we adviseren over verschillende financieringsopties en subsidies die beschikbaar kunnen zijn om de kosten van je opleiding te dekken.

SVOZ ondersteunt jouw zorginstelling met Incompany opleidingen die volledig op maat zijn afgestemd op de specifieke behoeften en uitdagingen van de organisatie. Door flexibele planning en het integreren van organisatiebeleid, worden medewerkers effectief getraind binnen hun eigen werkomgeving, wat bijdraagt aan verhoogde medewerkerstevredenheid, verbeterde zorgkwaliteit en kostenbesparing. Daarnaast biedt SVOZ erkende certificeringen, blended learning-opties en zorgt het voor een praktische aansluiting op de dagelijkse praktijk, wat de continuïteit van zorg bevordert en de professionele ontwikkeling van medewerkers stimuleert. 

Ja, de opleidingen van SVOZ kunnen bijdragen aan het oplossen van personeelstekorten in de zorg. Door medewerkers binnen de organisatie op te leiden en te specialiseren, kunnen zij breder en flexibeler ingezet worden. Dit vergroot de inzetbaarheid van het bestaande personeel en vermindert de noodzaak om externe krachten in te huren. Daarnaast helpen erkende opleidingsprogramma’s nieuwe medewerkers aan te trekken, doordat zij de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen en door te groeien binnen de organisatie. Dit bevordert niet alleen de instroom van nieuwe medewerkers, maar verhoogt ook de tevredenheid en loyaliteit van het huidige personeel, waardoor uitstroom wordt beperkt. 

SVOZ onderscheidt zich van andere zorgopleiders door haar focus op maatwerk, flexibiliteit en praktische toepasbaarheid. De opleidingen worden volledig afgestemd op de specifieke behoeften en uitdagingen van de zorginstelling, waardoor ze direct aansluiten op de dagelijkse praktijk. Daarnaast biedt SVOZ veel flexibiliteit in de vorm van Incompany trainingen, waarbij opleidingen op locatie plaatsvinden, wat ideaal is voor zorginstellingen met complexe roosters. Ook ligt de nadruk op blended learning, waarbij theorie en praktijk op een slimme manier gecombineerd worden. Deze aanpak zorgt, al 50 jaar, voor een hogere betrokkenheid en slagingskans bij de deelnemers, waardoor de organisatie beter in staat is om kwalitatieve zorg te leveren. SVOZ fungeert tevens als strategische partner op het gebied van personeelsbeleid en -ontwikkeling, waarbij proactief wordt meegedacht over de uitdagingen van morgen. Met het oog op zorgverbetering, richt SVOZ zich op duurzame ontwikkeling van zorgpersoneel, zodat zorginstellingen continu kunnen inspelen op de veranderende zorgbehoeften. 

Ja, SVOZ biedt ondersteuning bij subsidieaanvragen voor opleidingen in de zorg. Dit bespaart organisaties tijd en vergroot de kans op succesvolle toekenning van subsidies, waardoor de financiële lasten van opleidingen worden verlicht en investeringen in de professionele ontwikkeling van medewerkers toegankelijker worden. 

SVOZ waarborgt de hoge kwaliteit van haar opleidingen door ervaren docenten in te zetten, geaccrediteerde programma’s aan te bieden en sterk in te zetten op maatwerk en praktische toepasbaarheid. Met blended learning, kleine groepen en persoonlijke begeleiding worden deelnemers effectief ondersteund. Bovendien wordt de kwaliteit continu geëvalueerd en verbeterd op basis van feedback, waardoor de opleidingen optimaal aansluiten op de behoeften van de zorgsector en direct toepasbaar zijn in de praktijk. 

SVOZ past haar opleidingen aan de unieke bedrijfscultuur van een zorginstelling aan door voorafgaand intensief overleg te voeren met de organisatie om de specifieke waarden, werkwijzen en uitdagingen te begrijpen. Op basis hiervan ontwikkelen ze maatwerkprogramma’s die niet alleen aansluiten op de inhoudelijke leerbehoeften, maar ook de gewenste cultuur en gedragingen binnen de organisatie weerspiegelen. Daarnaast integreren ze interne protocollen en beleid in de opleidingen en werken ze met praktijkvoorbeelden uit de eigen werkomgeving van de deelnemers. Zo zorgt SVOZ ervoor dat de opleidingen naadloos aansluiten op de dagelijkse praktijk en cultuur van de instelling. 

Ja, als onderdeel van de Aethon Groep biedt SVOZ strategische HR-oplossingen om jouw personeelsbestand effectief te ontwikkelen en te versterken. Ze ondersteunen zorginstellingen bij het strategisch plannen van personeelsontwikkeling door het identificeren van opleidingsbehoeften en het ontwikkelen van maatwerkopleidingsplannen die aansluiten op de lange termijn doelen van de organisatie. Door te focussen op toekomstige zorgtrends en benodigde competenties, helpt SVOZ bij het opstellen van een gerichte opleidingsstrategie die bijdraagt aan de professionalisering van het personeel en de organisatie beter voorbereid maakt op toekomstige uitdagingen. 

Ja, SVOZ biedt praktijkgerichte trainingen die specifiek zijn afgestemd op de dagelijkse werkzaamheden in de zorg. Deze trainingen combineren theorie met praktijkoefeningen en casussen uit de eigen werkomgeving van de deelnemers, waardoor de opgedane kennis direct toepasbaar is. Door het gebruik van interactieve werkvormen, zoals simulaties en rollenspellen, worden zorgprofessionals beter voorbereid op realistische situaties, wat bijdraagt aan een hogere kwaliteit van zorg en meer zelfvertrouwen in de uitvoering van hun taken. 

SVOZ waarborgt de kwaliteit van haar docenten en trainers met geselecteerde experts uit de zorgsector met uitgebreide praktijkervaring en didactische vaardigheden. Regelmatige evaluaties en feedback van deelnemers en opdrachtgevers worden gebruikt om de kwaliteit van de trainingen verder te verbeteren en ervoor te zorgen dat de docenten aansluiten bij de specifieke behoeften en uitdagingen van de zorginstellingen. 

Ja, SVOZ biedt veel flexibiliteit in het plannen van Incompany trainingen. Opleidingen kunnen op locatie en op tijden die het beste passen bij de organisatie worden ingepland, zoals avonden, weekenden of tijdens kantooruren. Dit zorgt ervoor dat de trainingen gemakkelijk te integreren zijn in de bestaande roosters en de continuïteit van zorg gewaarborgd blijft. Daarnaast is er flexibiliteit in de duur en frequentie van de trainingen, waardoor ze volledig kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen en beschikbaarheid van de zorginstelling.

Zorgopleidingen die meegroeien met jouw ambities

Bekijk onze opleidingen